e.stradis

Det nye made in Germany

e.stradis

Det nye made in Germany

De verdensberømte, traditionelt høje kvalitetskrav, der altid har drevet væksten i den tyske industri, er også et springbræt for succes i digitale produkter. e.stradis viser hvordan.

e.stradis: en bemærkelsesværdig virksomhed og et unikt produkt

e.stradis er en privatejet virksomhed med base i Augsburg. Det blev grundlagt i 1997 med den mission at udnytte digitaliseringen til at levere effektive softwareløsninger inden for økonomi til virksomheder baseret på virksomhedens motto: “Vi forbinder økonomi og IT“.

rms, e.stradis’ hovedprodukt, er en softwareplatform til styring af forskellige aspekter af kreditrisiko. rms kom på markedet i 2001 og er siden blevet udviklet til en fuldt udbygget risikostyringssuite, der dækker alle aspekter af integreret kreditrisikostyring.

Siden 2001 har store banker, leasingselskaber og internationale virksomheder, hovedsageligt i energisektoren, anvendt rms til at understøtte deres kreditrisikostyringsproces på globalt plan.

Op- og nedture ved at være en first mover

e.stradis’ softwareprodukter følger generelt en generisk tilgang: strukturerne “bag” et specifikt problem analyseres grundigt, og der skabes løsninger, som løser sådanne problemer på en generisk måde. Resultatet er en softwarepakke, der er meget konfigurerbar, hvilket giver kunderne mulighed for at tilpasse de generiske softwaremoduler til deres specifikke forretningsbehov ved at konfigurere en stor del af deres individuelle krav via en intuitiv brugergrænseflade direkte i systemet.

Graphic outlining e.stradis rms Credit Risk Process modules, including reporting, governance, risk management kernel, and more

Det er et meget stærkt USP, da lovgiverne inden for bank- og finansverdenen generelt og risikostyring i særdeleshed er meget aktive på både EU- og tysk niveau, hvilket resulterer i hyppigt skiftende lovkrav. Ved hjælp af softwarens konfigurationsmuligheder kan kunderne konfigurere behov baseret på deres specifikke lovgivningsmæssige situation. rms er en webbaseret software, der kan drives enten on-premises på kundernes datacentre eller i skyen. Teknologiske fremskridt tvinger produktet til altid at være i sync med den seneste udvikling inden for database- og webteknologi samt med sikkerheds- og driftskrav.Det giver en meget reel udfordring: produktudvikling og vedligeholdelse på en baggrund af mangel på kvalificeret arbejdskraft.

A group of software developers working intently at their desks in an open office setting with computers, monitors, and coding on screens.

Når nearshoring og produktudvikling mødes

At skabe og vedligeholde så komplekse systemer kræver et dedikeret team med store tekniske færdigheder såvel som dybtgående viden inden for finans og risikostyring. Mens kerneproduktteamet har arbejdet hos e.stradis næsten fra begyndelsen, er en god blanding af færdigheder og erfaringer vigtig for at skabe den bedste software i så mange år. Det er derfor, unge udviklere integreres i teams via regelmæssige lærlingeuddannelser.Ikke desto mindre har manglen på kvalificeret arbejdskraft (Fachkräftemangel), der har ramt Tyskland i de seneste år, gjort det stadig sværere at rekruttere kvalificerede udviklere kun i Tyskland. Derfor besluttede e.stradis sig for at søge efter et nearshoring-partnerskab.

Valg af nearshoring-partner

Dr. Stefan Klein, en af medstifterne, forklarer, hvordan e.stradis greb processen an.

“Vores mål, da vi ledte efter en nearshoring-partner, var ligetil: at opbygge et pålideligt, langsigtet forhold.”

Da det tager tid og ressourcer at oplære softwareudviklerne i et så komplekst softwareprodukt, ønskede vi at finde en partner, der kunne tilbyde et stabilt personalemiljø, som vi kan stole på i flere år uden alt for mange ændringer. Et fjernteam, der skifter personale hver anden måned, er ikke egnet for os.

Et andet vigtigt kriterium var, at vores partner er et match i tankegang, med et klart fokus på kvalitet og bæredygtighed i arbejdsforholdet; det er, hvad vi kræver af os selv i forhold til vores kunder, og vi forventer det samme niveau fra vores leverandører.

Integrering af et high-performance remote team

Vi startede med et meget lille team af “anker”-udviklere, som blev introduceret til softwaren, udviklingsmiljøet og vores udviklingsprocesser. Viden blev overført i planlagte individuelle online-sessioner med vores mest erfarne udviklere.
Efter at have etableret ankerteamet udvider vi nu gradvist nearshore-teamet med den hensigt, at videnoverførsel finder sted inden for selve fjernteamet, og at skabe et højtydende fjernteam trin for trin.
Integrationen og samarbejdet ledsages af tæt kommunikation med Conscensias ledelsesteam. Det hjælper med at afklare åbne spørgsmål og løse eventuelle misforståelser, før de griber ind i det daglige udviklingsarbejde.

Indvirkning på forretningsudvikling:

Partnerskabet med Conscensia gør det muligt for os at udvikle og udvide et team, der opbygger og indeholder den viden, der kræves for at udvikle rms’er. Conscensias udviklerpool giver os mulighed for at skalere teamet efter vores behov. Kort efter at det første team var sat op, anmodede vi om yderligere support og kunne hurtigt få ressourcer ombord til produktudviklingen.Sourcing via en stabil partner, der foretager den indledende evaluering med hensyn til vores krav, hjælper os med at spare omkostningsintensiv erhvervelse af udviklere via agenturer, mæglere osv.

Outlook - et stærkt nearshoring-team

Som påpeget ovenfor, planlægger vi at udvide teamet gradvist for at danne et stærkt nearshoring-team, der kan støtte vores lokale team på lang sigt.I øjeblikket gennemgår rms-produktet en større teknisk omarbejdning, der kræver specifik teknisk viden og færdigheder. Conscensia var i stand til hurtigt at levere udviklere med præcis de nødvendige færdigheder. Det gør det muligt for os at transformere vores produkt til det næste tekniske niveau.

Two professionals collaborate on a laptop in an open office setting, epitomizing Conscensia's collaborative spirit in nearshoring and IT development.

Kundeoplevelse?

Med den nye version, der er planlagt til sommer i år, vil vi styrke rms yderligere med et nyt teknologisk grundlag, som vores kunder sætter stor pris på. Nearshoring-teamet vil hjælpe os med at få den nye version ud til vores kunder.

Hvordan kolleger reagerede:

I begyndelsen var nogle af vores tyske udviklere lidt bekymrede over at skifte til engelsk til møder og onlinediskussioner, men efter et par uger, hvor vi holdt møder og skrev mails på engelsk, blev det normalt, og sproget var ikke længere en bekymring. Så som et resultat hjalp nearshoring-aktiviteten med at transformere organisationen til en mere international organisation.

Forretningsrisiko/kontinuitet:

Fra et langsigtet perspektiv hjælper nearshoring os med at etablere en pulje af færdigheder, erfaring og udviklingskraft ud over vores tyske teams. Det kan afhjælpe den ressourcemangel, der opstår, når tyske udviklere forlader teamet.At oprette et nearshoring-team, som vi gjorde med Conscensia, giver os mulighed for at

a) blive uafhængig af det vanskelige marked for softwareudviklere i Tyskland og

b) skabe en anden søjle for vores softwareudvikling som et langsigtet perspektiv.

Læs mere om e.stradis. 

Teknologier

JAVA
Spring
Tomcat
Extjs
Hibernate

Om e.stradis

e.stradis er et privat ejet firma med base i Augsburg. Det blev grundlagt i 1997 med missionen om at udnytte digitaliseringen til at levere effektive softwareløsninger inden for finansområdet til virksomheder baseret på vores motto: “Vi forbinder finans og IT”

From left to right: Dr. Jochen Schneider, Dr. Stefan Klein, and Karen Brembs, executives at e.stradis GmbH

Flere cases

Kamstrup

Et solidt og stabilt nearshore udviklingsteam er uvurderligt for Kamstrup. Deres digitale løsninger er komplekse, derfor er kontinuitet og trygheden ved at deres ukrainske udviklere er eksperter i applikationerne garant for god kvalitet.

Unik System Design

Unik System Design udvidede deres udviklingskapacitet med et udviklingsteam i Warszawa. Unik System Design er imponeret over, at det nye polske team har leveret resultater fra første dag.

Spar Nord

Spar Nord har 15 ukrainske udviklere siddende på Conscensias udviklingscenter i Lviv i Ukraine. Conscensia har hjulpet med rekrutteringsprocessen og med at integrere de danske og de ukrainske udviklere siden 2006.

Vil du vide mere om nearshoring?