EU parlamentsvalget handler også om din virksomheds IT-fremtid.

6. juni 2024

Af Thomas Varan:

På søndag afholdes parlamentsvalget til EU, en begivenhed der sætter fokus på Europas fremtid og den rolle, EU spiller i at sikre vækst og stabilitet på tværs af medlemslandene. I denne kontekst bliver det endnu mere relevant at overveje, hvordan EU kan støtte din virksomheds teknologiske udvikling og konkurrenceevne.

Thomas Varan, Regional Salgsdirektør Danmark

I en verden præget af globalisering og hurtige teknologiske skift er det afgørende for virksomheder at være agile og konkurrencedygtige. For mange virksomheder har outsourcing af IT-opgaver til eksempelvis Asien været en attraktiv løsning for at reducere omkostninger og få adgang til et stort talentreservoir. Men er denne strategi stadig en sikker og bæredygtig løsning for din virksomhed?

Hvorfor er nearshoring i EU et mere sikkert bet?

Reduceret geopolitisk risiko: EU er et stabilt og fredeligt område med et velfungerende politisk system og en stærk retsstat. Med støtte fra EU’s politikker og direktiver er virksomheder beskyttet mod geopolitiske risici og ustabilitet, hvilket skaber en tryg ramme for IT-funktioner.

Mindre kulturelle barrierer: EU-landene deler mange kulturelle værdier og arbejdskulturer. Denne fælles forståelse letter kommunikationen og samarbejdet mellem virksomheder og deres nearshoring-partnere, hvilket reducerer risikoen for misforståelser og forsinkelser.

Øget datasikkerhed: EU har indført strenge databeskyttelseslove som GDPR, der sikrer, at dine data er beskyttet mod uautoriseret adgang, brug og misbrug. Ved at placere dine IT-funktioner i EU kan du være sikker på, at dine data overholder de højeste sikkerhedsstandarder.

Forbedret kontrol og fleksibilitet: Nearshoring i EU giver virksomheder mulighed for tættere kontrol over deres IT-funktioner og lettere tilpasning til skiftende behov. Den geografiske nærhed gør det nemmere at besøge og opbygge stærke relationer med nearshoring-partnere.

Etiske og bæredygtige arbejdsforhold: EU har høje standarder for arbejdsvilkår og menneskerettigheder. Dette betyder, at virksomheder kan være sikre på, at deres IT-funktioner ikke understøtter udnyttelse af medarbejdere eller uetiske arbejdsforhold.

Teknologisk udvikling og politisk støtte i EU

EU har aktivt støttet udviklingen af teknologisk innovation og digital transformation gennem forskellige initiativer og finansieringsprogrammer. Dette valg til EU-parlamentet vil sandsynligvis fokusere på at styrke EU’s teknologiske infrastruktur og støtte for forskning og udvikling inden for områder som kunstig intelligens, cybersecurity og cloud computing. Virksomheder, der vælger nearshoring i EU, kan drage fordel af disse politiske og økonomiske støtteordninger.

Nearshoring i EU: Et strategisk valg

Nearshoring i EU er ikke kun en sikkerhedsforanstaltning, men også en mulighed for at øge din virksomheds konkurrenceevne. Ved at placere dine IT-funktioner i EU får du adgang til et talentfuldt arbejdsmarked med højt kvalificerede medarbejdere, der er bekendt med europæisk kultur og værdier. Du kan også drage fordel af kortere kommunikationslinjer, øget produktivitet og bedre samarbejde.

Er du klar til at sikre din virksomheds IT-fremtid?

Hvis du er bekymret for risikoen forbundet med outsourcing til fjerne lande, er det tid til at overveje nearshoring i EU. Med de kommende EU-parlamentsvalg i tankerne er der endnu en grund til at stole på Europas stabilitet og teknologiske fremgang. Kontakt os i dag for at lære mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at finde den rigtige nearshoring-partner til din virksomhed.

Sammen kan vi skabe en sikker og succesfuld IT-fremtid for din virksomhed i EU.

Lad os drage fordel af EU’s styrker og politiske støtte til teknologiudvikling for at bygge en stærkere og mere sikker fremtid.

Vil du høre mere om nearshoring? Klik her for at booke et 45 min online møde med mig,  eller udfyld formularen så kontakter jeg dig.