Gennem samarbejdet med Conscensia er outsourcing blevet en vigtig del af Systematics strategi. Særligt Conscensias evne til at pleje et samarbejde har sikret, at outsourcingen er blevet en klar gevinst, fortæller Rikke Rønnau, Vice President i Systematic.

Siden softwarehuset Systematic afprøvede Conscensia som outsourcingpartner med et pilotprojekt på fire-fem mand i 2010, har samarbejdet udviklet sig hastigt. Systematic har i dag 25 medarbejdere på Conscensias kontor i Ukraine og 10 i Polen.

”Det er et udtryk for, at vi meget bevidst bringer outsourcing i spil, når vi skal udvide vores aktiviteter. Det sikrer os et fornuftigt omkostningsniveau og hjælper os med at håndtere spidsbelastninger på en måde, der gør os mindre sårbare, end hvis vi selv skulle ansætte. Samtidig er vi i stigende grad i en situation hvor jagten på IT-talenter bliver vanskeligere, og her er Conscencia en god mulighed for at finde kvalificerede kolleger udenfor Danmark”, fortæller Rikke Rønnau.

Samarbejdet plejes

Systematic har udviklet et tæt samarbejde med Conscensia, og netop evnen til at pleje et samarbejde og tage hånd om udfordringer, inden de bliver til problemer, er ifølge Rikke Rønnau en af Conscensias styrker. Udover den løbende kontakt, der holder den daglige drift på skinner, så holder Systematic møde med Conscensias ledelse ca. en gang i kvartalet for at se på de store linjer og udvikle samarbejdet.

”Det har kæmpe værdi, at vi har så tæt kontakt til Conscensias Delivery Managers i både Polen og Ukraine samt COO Line Milthers, fordi de både forstår den danske, den ukrainske og den polske kultur. Det er ikke kun værdifuldt i det overordnede samarbejde på ledelsesniveau, men også i det daglige hvis der f.eks. er en udvikler, som måske ikke performer så godt i en periode, eller af mere positiv karakter, hvis vi for eksempel gerne vil vide, hvordan vi bedst kan påskønne, at en udvikler har ydet en ekstra god indsats,” fortæller Rikke Rønnau.

Dygtige folk

Systematic arbejder efter scrum-principperne og CMMI level 5, og det har derfor været vigtigt at finde nogle udviklere i Ukraine, der både kan fungere i den måde at arbejde på og har de rette sproglige og faglige kvalifikationer.

”Vi er mange skarpe folk i Systematic, så outsourcingen fungerer kun for os, fordi Conscensia er i stand til at rekruttere nogle rigtig dygtige udviklere,” fortæller Rikke Rønnau, der fremhæver HR-afdelingen som en af Conscensias store styrker.

Yderligere gevinst venter

Systematic bruger både de outsourcede medarbejdere i forbindelse med opstart af nye projekter og på projekter, som har kørt i flere år.”På  de nye projekter kan vi se, at medarbejderne i Ukraine faktisk er lige så effektive som vores danske medarbejdere. På de eksisterende projekter tager det lidt længere tid at opnå samme effektivitet, men det ville jo også kræve en indkøringsperiode, hvis vi skulle sætte en dansk medarbejder ind i noget, der har kørt længe,” siger Rikke Rønnau, der ikke er i tvivl om, at samarbejdet med Conscensia skaber værdi for Systematic.

”Timeprisen er selvfølgelig attraktiv i sig selv, men det er også et vigtigt supplement ift. rekruttering som giver os adgang til en pool af medarbejdere med gode tekniske kompetencer. Vi har fået indfriet vores forventninger, og vi tror på, at vi kan øge vores volumen fremover og få yderligere gevinst ud af det,” fortæller Rikke Rønnau og fortsætter: ”Vi har fundet en god partner i Conscensia, som vi vil køre videre med. Det er meget interessant for os, fordi det fremtidssikrer samarbejdet og giver os flere muligheder. Vi har nu i mere end 10 år samarbejdet med Conscensia til begge parters store tilfredshed.”

Anvendte teknologier

Java
QA
Frontend
DevOps
UI/UX

Om Systematic A/S

Systematic A/S udvikler software og systemløsninger til kunder inden for den offentlige sektor, sundhedssektoren, forsvaret, politiet, finanssektoren og serviceerhverv. Virksomheden blev grundlagt i 1985 og er i dag Danmarks største privatejede software- og systemintegrator med store internationale koncerner som partnere. Virksomheden har over 1000 medarbejdere, hovedsæde i Aarhus og kontorer i 13 lande samt kunder i mere end 50 lande. Siden etableringen i 1985 har Systematic udviklet sig til en international it-virksomhed, der fokuserer på fire kerneforretningsområder: Public Sector, Healthcare, Defence og Intelligence & National Security. Systematic er CMMI-vurderet på niveau 5.

Systematic har igennem 12 år samarbejdet med Conscensia som outsourcing partner. Omkring 35 udviklere er tilknyttet Systematics udviklingsteams i Ukraine og Polen.