Systematic: Sådan var opstartsfasen

25. januar 2011

Systematic er Danmarks største uafhængige softwarehus og har netop indledt et samarbejde med Conscensia som outsourcing partner. Omkring 15 udviklere er allerede tilknyttet Systematics nye udviklingsteam i Lviv. Conscensias services under opstart får topkarakterer.

Med mere end 450 medarbejdere fordelt på Danmark, USA, Finland og Storbritanien er det ikke nyt for Systematic at tænke internationalt. Men outsourcing er forholdsvis nyt hos den danske IT-gigant. Derfor har det ikke været nogen let proces at finde den helt rigtige sourcing-partner. Når valget i sidste ende faldt på Conscensia, var det bl.a. fordi forholdet mellem services og omkostninger virkede fornuftigt. Og blandt Conscensias mest roste services er et solidt og efterprøvet opstartskoncept.

Morten Granum er Vice President hos Systematic. Han har oplevet opstart af et Conscensia team helt tæt på. Morten Granum fortæller om samarbejdet: ”Vi regner med at kunne blive en betydende kunde hos Conscensia – og at vores virksomheder kan vokse sammen”.
Samarbejdet mellem de to virksomheder indledtes i sommeren 2010. I juli måned var Morten Granum første gang i Ukraine for at bese faciliteterne. Han fortæller:

”Det var rigtigt godt at besøge Lviv og aen fornemmelse af kulturen. Jeg har aldrig tidligere været på de kanter – og besøget gjorde, at jeg fik et godt indblik i kulturen”. Under sit besøg i Lviv mødte han en række af de nøglepersoner, som han senere skulle arbejde tæt sammen med under opstarten. Desuden fik han mulighed for at danne sig et indtryk af det faglige niveau i regionen: ”Generelt oplevede jeg et højt niveau med stærke tekniske kompetencer”.

Udfordret under opstart

I løbet af efteråret har Systematic og Conscensia gennemgået de indledende øvelser til et fremadrettet og omfattende samarbejde. De første udviklere er blevet rekrutteret, og udviklingsarbejdet er så småt ved at være godt i gang.

I Morten Granums afdeling arbejder man i såkaldte virtuelle teams, hvor medarbejderne i Lviv indgår i dagligt samarbejde med danske medarbejdere. Her har man ansat 6 medarbejdere fordelt på 2 forskellige teams. I alt har Systematic rekrutteret omkring 15 medarbejdere gennem Conscensia og regner med at udvide yderligere over den kommende tid.

Opstartsfasen har været en positiv oplevelse for Systematic og Morten Granum: ”Conscensia skal have anerkendelse for den HR funktion og proces, de har bygget op. Det her er en sourcing partner, der gør mere end at skaffe arbejdskraft”. Det handler om god og ægte vejledning, hvor Conscensia gør mere end bare at sige ja og amen: ”De udfordrer os. Fx på områder som team-sammensætning og behovsafdækning. De har beriget os med nogle rigtigt gode betragtninger.”

Det stopper ikke her

Selv om opstartsfasen for Systematic og Conscensia er langt fra overstået, så glæder Morten Granum sig allerede over, at vejledningen og rådgivningen hos Conscensia ikke blot hører opstarten til: ”Jeg oplever allerede nu, at Conscensias services ikke stopper her. Løbende i processen vil vi få støtte til bl.a. evaluering og HR-aktiviteter,” slutter han.