Pressemeddelelse: Medarbejdervelfærd i Ukraine sikrer Gazelle til Conscensia

22. oktober 2014

Kåringen som Gazelle virksomhed er det klare bevis for, at den nordjyske virksomhed Conscensia rammer plet med sin helhjertede forretningsstrategi om at prioritere medarbejderes velbefindende meget højt. Ovenikøbet i et land, der det seneste år har været præget af store uroligheder.

Støtter op om medarbejderne

Outsourcing-virksomheden Conscensia har haft softwareudviklingscentre i Ukraine siden 2006, og selvom man kunne tro, deres dedikation til Ukraine har været på prøve under det seneste års uroligheder, er det ikke tilfældet. Carsten Hansen, der er direktør for Conscensia, forklarer:

”Det billede, vi ser i medierne herhjemme, afspejler ikke den hverdag, vi oplever i Lviv og Kiev, hvor vi har vores udviklingscentre. Men selvom urolighederne ikke er fysisk tæt på, kan vi selvfølgelig mærke, at vores medarbejdere er mere anspændte. Især de medarbejdere, der har familie i det østlige Ukraine. Her går vi ind og støtter op, så godt vi kan.”

Ekstraordinære forhold for medarbejderne

Det er helt naturligt for Conscensia, at medarbejdernes velbefindende bliver prioriteret højt. Lige siden virksomheden åbnede det første udviklingscenter i Lviv, har medarbejderne arbejdet under forhold, der ligger et godt stykke over normalen i forhold til gennemsnittet i Ukraine. For eksempel er alle medarbejdere dækket af sundhedsforsikringer, som gælder hele familien. Og hvis de ønsker at optage lån til fast ejendom, hvilket normalt er behæftet med meget høje renter i Ukraine, kan de i stedet optage lånene på gode vilkår igennem Conscensia.

Det store billede

”Når vi driver virksomhed fra et land som Ukraine, er vi ikke kun på besøg. Vi bliver en del af det land, vi opererer i, og derfor er det vigtigt for os, at vi er til gavn for lokalsamfundet og støtter, hvor vi kan,” fortæller Carsten Hansen. Conscensia og deres medarbejdere har blandt andet været med til at samle penge ind til en scanner til et kræfthospital i Lviv, og i forbindelse med urolighederne i landet har virksomheden støttet det humanitære arbejde i det østlige Ukraine.

Næstekærlighed er en god forretning

Ifølge Conscensia giver medarbejderpleje ikke kun gladere medarbejdere, men også en bedre bundlinje. Carsten Hansen uddyber: ”Vi gør det selvfølgelig ikke kun af ren og skær næstekærlighed, for vi kan jo også se, vi får en sundere økonomi, når vores medarbejdere har det godt. Deres velbefindende, tryghed og arbejdsglæde smitter direkte af på vores kunder og de produkter, kunderne får udviklet, og det betyder, at vi har en god forretning. Mange har desuden svært ved at fastholde outsourcede softwareudviklere, men det problem står vi ikke med, fordi vi netop prioriterer vores medarbejderes velbefindende så højt, at de er motiverede for at blive hos os.”

Forventer samme fremgang i år

”At vi bliver kåret som Gazelle, er et tegn på, at vores model og vores fokus på medarbejderne bærer frugt. Det viser også, at vi har kunder, der tror på vores model, og som får forretningsmæssig værdi ud af at samarbejde med os. Og selvom Ukraine det seneste år har fået et lidt blakket ry på grund af urolighederne, har det på ingen måde skræmt vores kunder væk. Faktisk forventer vi også en markant vækst i omsætningen i indeværende regnskabsår,” slutter Carsten Hansen.