Aktuelt

Ny CEO hos Conscensia: Mangel på it-kompetencer handler faktisk mere om mindset

Pressemeddelelse udsendt 10. oktober 2023

Danske virksomheder ser sig begrænsede i deres it-udvikling og digitalisering. Det er en fejlopfattelse, mener Torsten Bielefeldt Schlägelberger, der er ansat til at udvikle den nordjyske it-konsulentvirksomhed yderligere.

– Vi har store ambitioner for Conscensia. Vi oplever rigtig stor efterspørgsel efter vores ydelser, og med 250 it-udviklere på vores kontorer i Warszawa i Polen, Lviv i Ukraine og Porto i Portugal forventer vi en betydelig, tocifret vækst i 2023, indleder Torsten Bielefeldt Schlägelberger.

Torsten Bielefeldt Schlägelberger, CEO

Mangel på it-kompetencer er en fejlopfattelse

Den 1. september satte han sig i direktørstolen hos Conscensia, som etablerer nearshore softwareudviklingsteams i Polen, Portugal og Ukraine for sine kunder.

– Det er vores klare opfattelse, at der er et stort potentiale for vækst, og vi er klar til at skalere.

Med 25 års erfaring fra it-branchen undrer han sig over en udbredt opfattelse af, at danske virksomheder mangler it-kompetencer i så stor en grad, at det hæmmer deres forretningsmæssige udviklingsmuligheder.

– Mange virksomheder oplever sig presset til at udskyde kritiske it-udviklingsprojekter, fx at komme over på en ny, moderne og mere sikker platform.

– De ved ikke, hvordan de skal få styr på det. De råder ikke over kompetencerne og kan ikke skaffe medarbejdere. Men mangel på it-kompetencer hos danske virksomheder skyldes i min optik vores mindset, mener Torsten Bielefeldt Schlägelberger.

– Løsningen på det her problem ligger snublende tæt på, hvis vi kigger uden for Danmarks grænser.

Man kan godt etablere sig i Ukraine, også nu

Torsten Bielefeldt Schlägelberger påpeger, at lande som Polen, Ukraine og Portugal, som Conscensia pt. opererer i, alle har truffet en aktiv beslutning om at investere i uddannelsen af it-kompetencer, som de har opbygget gennem en lang årrække. De står i dag med en kæmpe talentmasse.

– Ser vi på Ukraine, så er det prisattraktivt, og kompetencerne er til stede. På trods af krigen er der en velfungerende it-industri, der leverer vigtige ydelser til danske virksomheder. Man kan godt etablere sig i Ukraine, også nu, fortæller Torsten Bielefeldt Schlägelberger.

– Ved starten af krigen var vi nervøse for, om vores eksisterende kunderne ville flygte, men tværtimod. It-kompetencerne er flyttet fra øst mod vest, mod Kyiv og videre over mod os i Lviv. For at fungere har landet brug for, at forretningslivet fortsætter, og vi har tilpasset os krigen, konstaterer Torsten Bielefeldt Schlägelberger.

Klar til at skalere med eksisterende forretningsmodel

Den planlagte vækst hos Conscensia kommer til at ske baseret på den nuværende forretningsmodel, fortæller Torsten Bielefeldt Schlägelberger.

– Hos Conscensia har vi ikke en pulje af freelancere, som vi hyrer ud til vores kunder på fastprisprojekter. Vi har ikke folk på bænken, men ansætter specifikt til hver enkelt kunde ud fra de ønskede faglige kompetencer, erfaring og personlige profil. Vi tror på langvarige samarbejdsrelationer, og vi sørger for, at vores medarbejdere trives, så de bliver hos os. Mange af vores medarbejdere har været hos os i 5, 10 og 15 år – lige som vores kunder.

– Nearshoring er ikke enten-eller, det er både-og. Hos os får vores kunder deres eget team af udviklere, som de selv er ansvarlige for og råder over. Langt de fleste af vores kunder integrerer deres udenlandske udviklere ind i et team med deres danske medarbejdere, typisk med ledere lokalt i Danmark.

– Jeg har været på besøg på vores kontor i Warszawa og talt med vores udviklere fra to forskellige kundeteams. De føler sig vitterligt som ansatte hos vores kunder og opfatter sig som en del af kundens virksomhed.

Fleksibel leverancemodel gør nearshoring attraktivt

Der er stor variation i Conscensias kundebase, både hvad angår brancher og virksomhedsstørrelse – og det er der ikke planer om at ændre på fremadrettet, fastslår Torsten Bielefeldt Schlägelberger.

– Nearshoring er attraktivt for både helt store og ganske små virksomheder på tværs af brancher. Vores leverancemodel er fleksibel, og vi tilpasser vores ydelser til den enkelte virksomhed.

I er meget velkomne til at kontakte mig, Torsten, hvis I har spørgsmål til nearshoring. I kan fange mig på telefon +45 5370 1140 eller mail tbs@conscensia.com.