Verdens største producent af intelligente elektroniske varmemålere har fået en software division i Ukraine. Med deres konstante fokus på vækst via produktudvikling ser Kamstrup A/S outsourcing som et naturligt skridt på deres vej til vedvarende succes.

I foråret 2011 har den veletablerede og verdensomspændende danske virksomhed Kamstrup A/S indgået et samarbejde med Conscensia. Kamstrup A/S endte 2010 med et overskud på over 100 millioner før skat. Og det er ikke kun Kamstrups succes, der kører i højt tempo. Samarbejdet var allerede fra sin start kendetegnet ved høj effektivitet og produktivitet. Teknologichef hos Kamstrup A/S, Henrik Mørck Mogensen, fortæller om opstartsfasen, deres setup og det foreløbige udbytte af Conscensias outsourcing: ”Kamstrup A/S har indgået et samarbejde med Conscensia for ganske enkelt at skalere arbejdskraften på en effektiv og økonomisk fordelagtig måde”.

Hurtigt ud af startfeltet

Conscensias nøje tilrettelagte forløb begyndte med, hvad Henrik Mørck Mogensen beskrev som, et meget simpelt og lettilgængeligt kontrakt setup. Kamstrup A/S afklarede både internt og i samarbejde med Conscensias HR-afdeling, hvilke kompetencer, virksomheden havde behov for, og Conscensia gik på jagt efter de rette kandidater.
Kamstrup A/S fik en liste over potentielle kandidater og takkede ”ja” til at besøge L’viv, hvor de kunne møde de potentielle kandidater ansigt-til-ansigt. Da de havde udvalgt deres nye ansatte begyndte lønforhandlingerne, og Conscensia håndterede de sidste praktiske forhold. Henrik Mørck Mogensen tilføjer: ”Vi valgte i samråd med Conscensias HR-afdeling at gå ret hårdt på og sige; fra dag ét af starter vi på den opgave, vi skal løse. Frem for at udviklerne brugte alt tiden på at rende til introduktionsmøder. Og det er meget flot i min bog. Specielt når vi taler om et nuanceret begreb som outsourcing.” Fra Kamstrup A/S skrev kontrakt med Conscensia til det nye udviklingsteam var fuldt kørende gik der kun halvanden måned.

Samarbejdet overgår forventningerne

Kamstrup A/S’s udviklingsteam er lige nu del af et større projekt på 20 mand. Deres opgave er at udvikle en komponent til et helt nyt system. Henrik Mørck Mogensen beskriver det foreløbige samarbejde med udviklingscentret således: ”De har bidraget positivt, fordi de har øget vores forretningsværdi ved at levere et produkt som forventet, måske endda over forventningen.”
Den kultur, indstilling og tilgang til fx opgaver, som den vestlige del af Ukraine besidder, minder ifølge Henrik Mørck Mogensen meget om den danske. Det var ikke alene vigtigt for Kamstrup A/S, at teamet nemt kunne tilpasses resten af virksomheden, men at det omvendt også kunne træffe selvstændige beslutninger på vegne af virksomheden. Ifølge Henrik Mørck Mogensen har udviklingsteamet det helt rigtige ”mindset” til at håndtere det ansvarsfyldte og videnstunge arbejde, de bliver tildelt.

Et fordelagtigt træk

20 pct. af Kamstrups ansatte er beskæftiget med produktudvikling. At få et team af udviklere i udlandet til at udvide denne proces virkede derfor for Kamstrup A/S som et oplagt træk i virksomhedens strategiske vækst.
Henrik Mørck Mogensen fortæller, at han ser mange fordele i at investere i outsourcing. Conscensias sourcing bød på kompetent arbejdskraft på et billigere marked. For Kamstrup A/S var især fleksibiliteten, muligheden for at tilpasse udviklingsteamet til det præcise behov virksomheden havde, en af de største styrker ved samarbejdet. Henrik Mørck Mogensen fortæller, at han også regner med mere vækst på outsourcing grenen for Kamstrup A/S i fremtiden.

Anvendte teknologier

.NET
QA

Om Kamstrup

Kamstrup A/S udvikler, producerer og sælger intelligente forbrugsmålere, herunder elektroniske varme-, el- og brugsvandsmålere, med tilhørende aflæsningssystemer til forsyningsselskaber over hele verden. Olaf Kamstrup grundlagde Kamstrup A/S helt tilbage i 1946. Virksomheden var familieejet indtil 1990, hvor den blev opkøbt af Olieselskabet Danmark (OK). I dag har Kamstrup egne kontorer og selskaber i 20 lande.

I foråret 2011 indgik den veletablerede og verdensomspændende danske virksomhed Kamstrup A/S et samarbejde med Conscensia. Med Kamstrups konstante fokus på vækst via produktudvikling ser de outsourcing som et naturligt skridt på deres vej til vedvarende succes.