FlexyBox har i de seneste år oplevet en særdeles positiv vækst. Virksomheden er gået fra at have to ansatte i 2010 til nu at være tyve ansatte i Danmark og fire udviklere i Ukraine hos Conscensia. Hos FlexyBox er de slet ikke i tvivl om, at valget om at outsource er med til at øge deres konkurrenceevne.

Inden FlexyBox kom til Conscensia havde de prøvet kræfter med outsourcing af mindre projekter, både via leverandører i Asien og Danmark – dog uden den store succes. ”Der var udfordringer med kvaliteten af udviklingen, forsinkelser og interessekonflikter, men vi havde dog ikke opgivet outsourcing og var klar på at gøre et nyt forsøg– dog på andre præmisser. Den nye strategi var at vi nu selv ville have ansvaret for udviklingen og en direkte dialog med udviklerne, og den model kunne vi få hos Conscensia,” fortæller Kenneth Jensen, som er COO hos FlexyBox.

Dygtige udviklere og utrolig effektiv rekrutteringsproces

”Der er rigtig mange dygtige udviklere i Ukraine, og dem hjælper Conscensias HR-afdeling os med at finde”, fortæller Kenneth Jensen. ”Vi skriver jobprofilen i samarbejde med vores ukrainske teamlead, hvorefter HR og teamleadet afholder de indledende samtaler med interessante kandidater. Herefter får jeg de kvalificerede kandidaters CV’er, og så afholder vi jobinterviews, hvor jeg er med, via Skype. Det er utrolig effektivt. I forhold til danske ansættelsesrunder, bruger jeg væsentlig mindre tid på det i Ukraine.” Kompetencerne på deres ukrainske udviklere er også meget tilfredsstillende. ”Det er en fornøjelse at se den kompetence og mange års erfaring vores ukrainske udviklere kommer med. Man kan sagtens få systemudviklere i Ukraine, og ikke kun programmører. De er selv med til at designe og udtænke løsningerne. Det er især de kompetencer vi har brug for, og det synes jeg at vi får hos Conscensia”, uddyber Kenneth Jensen.”

QA’en har vist sig at være en vigtig spiller på teamet

”Vi var ikke klar over at en QA’er (Quality Assurance) kunne blive et bindeled igennem hele udviklingsfasen. Vores ukrainske teamlead gav os denne indsigt, og vi har ikke fortrudt, at vi fulgte hans anbefaling med at få en QA’er på teamet. QA’en er ikke kun tester, men er involveret helt fra starten af udviklingsfasen. Hvor udvikleren ofte tænker på, hvordan løsningen kan omsættes til kode, får QA’en stillet de vigtige produktrelevante spørgsmål. Vores QA’er interesserer sig også for brugervenlighed og design, så hun styrer kommunikationen og al materiale til designeren. På den måde sikrer vi kvaliteten fra starten af projektet”, fortæller Kenneth Jensen.

Teamet skal mærke, at vi arbejder sammen

Kenneth Jensen besøger sit ukrainske team cirka hver 3. måned for at være en del af teamet og være nærværende. ”Teamet skal mærke, at vi er her for dem. Jeg har en almindelig arbejdsuge dernede og den er altid produktiv – her forbedrer vi typisk vores eksisterende processer eller opfinder helt nye processer. Udviklerne er altid ivrige efter at vise deres resultater, når jeg er der, og det er dejligt. Besøgende gør også, at vi får opbygget personlige relationer, og det gør det nemmere at snakke om eventuelle udfordringer.”

Foretrækker den ærlige mening, også hvis de er uenige

”Vi oplever ikke de store kulturelle udfordringer mellem den danske og den ukrainske udviklingsafdeling. Vi har fx sagt til vores udviklere, at vi gerne vil have en diskussion og deres ærlige mening, også hvis de er uenige. Det har de taget til sig, og vi er imponerede over, hvor meget input vores ukrainske udviklere kommer med, som gør os klogere. Deres holdning og interesse for IT er meget lig det danske mind-set”, fortæller Kenneth Jensen. FlexyBox har en Delivery Manager tilknyttet, som især i opstartsfasen gav gode råd til, hvordan de skulle håndtere dagligdagen, processerne og de kulturelle forskelle.

Outsourcing øger konkurrenceevnen

FlexyBox er slet ikke i tvivl om, at outsourcing giver rigtig god mening for dem. ”Vi er blevet mere konkurrencedygtige, fordi vi outsourcer. Outsourcing gør, at vi kan holde omkostningerne nede og vi hurtigt kan få kvalificerede udviklere, når vi behov for dem”, slutter Kenneth Jensen.

Anvendte teknologier

.NET
Frontend
Backend
QA

Om FlexyBox

FlexyBox tilbyder total management systemer inden for fitnessbranchen, restaurationsbranchen og firmaer med booking behov. Disse produkter kan f.eks. indeholde et CRM system, kassesystem, bookingsystem, medlemsstyring, økonomi-integrationer, vagtplaner, bordplaner osv.

FlexyBox har 20 ansatte i Svendborg og et team med 4 udviklere i Ukraine. De ukrainske udviklere arbejder bredt på FlexyBoxs total management systemer, inklusiv apps og websites.