Få succes med nearshoring

Vores sourcing model er gennemprøvet ned til mindste detalje

Vi har været leverandør af nearshore outsourcing og dedikerede teams i 15 år. Mange af vores kunder og teams har arbejdet sammen i mere end 10 år.

Når vi opstarter samarbejdet, kigger vi altid på din virksomhed, jeres processer og metoder. Vi anbefaler derefter, hvordan de nuværende processer og metoder bedst kan forenes med et fremtidigt sourcing-setup.

VORES SOURCING MODEL HAR BEVIST SIN SUCCES

FOKUSERET FORRETNINGSMODEL

Vi arbejder med dedikerede teams, hvor konsulenterne arbejder 100% for dig. Hermed bibeholder du kontrol over din softwareudvikling in-house, og du fastholder kompetencer på lang sigt. Vi arbejder med en gennemsigtig prismodel, hvor du kender dine udvikleres vederlag.

LÆS MERE
MODERNE UDVIKLINGSCENTRE

Dine softwareudviklere sidder på vores moderne udviklingscentre i Lviv og Warszawa, hvor der er en kæmpe talentmasse tilgængelig. Det gør det let at skalere din organisation og forkorte time-to-market på en kosteffektiv og fleksibel måde.

LÆS MERE
RESPONSIBLE SOURCING

Konsulenterne bliver en integreret del af din virksomhed og langsigtet strategi. Vi har fokus på menneskesyn og respekt, vi sikrer lovgivning og compliance og arbejder målrettet med udvikling og fastholdelse af dine konsulenter.

LÆS MERE
VORES GENNEMTESTET PROCES

Vores ekspertise er at finde, integrere og fastholde dit team. Vi har en gennemtestet proces, der sikrer en hurtig rekruttering, succesfuld opstart og onboarding, effektiv team management samt udvikling og fastholdelse af dit team. Vi har 90% fastholdelsesgrad på vores udviklere.

LÆS MERE
“Det er 10 år siden, at Kamstrup indgik et samarbejde med Conscensia og etablerede det første udviklingsteam i Lviv. Vi oplever at Conscensia har hjulpet Kamstrup i vores vækst. Kamstrup har i dag en velfungerende udviklingsgruppe i Lviv, hvor kombinationen af fremragende kompetencer og høj anciennitet gør det let for os at udvide vores udviklingskapacitet. .”
Vibeke Ågren, Head of Software Development hos Kamstrup A/S

Få succes med valg af leverandør:

I Conscensia hjælper vi dig med hurtigt og effektivt at gennemføre denne proces, så vi sammen sikrer et stærkt og succesfuldt samarbejde mellem din virksomhed og dens nye medarbejdere.

1. Valg af partner
Ligesom med rekruttering handler outsourcing-samarbejdet også om kemi og intern forståelse. Når du skriver kontrakt med en outsourcing-partner, kan du derfor betragte det lidt som en jobsamtale. Husk at tage højde for partnerens erfaring med lignende projekter og spørg efter referencer.

2. Lær din partner at kende
Når kontrakten er underskrevet, og samarbejdet indledes, er det vigtigt, at du og partneren lærer at samarbejde. Eksempelvis kan det være en god idé at besøge det land og de mennesker, der skal arbejde på din opgave. Sørg også for at arrangere løbende evaluering og opfølgningsmøder.

3. Tag stilling til, hvilket land der skal outsources til
Forskellige lande er lig forskellige kulturer. Afhængigt af dit projekt kan nationale præferencer have betydning for dit valg af partner. I forhold til nogle projekter er det vigtigt med stor indsigt i din virksomheds udfordringer. Så kan du udvælge en partner, hvis kultur ligger tæt på den skandinaviske.

4. Undersøg sprogforhold
Kan du kommunikere direkte med de mennesker, der arbejder på din opgave? Eller skal du igennem en projektleder eller en tolk? I nogle projekter er det en stor fordel, at du kan tage telefonen og ringe til en specifik udvikler. Undersøg derfor sprogniveauet fra bund til top i den organisation, som du skal arbejde sammen med.

5. Få professionel hjælp til kontrakten
Få professionel hjælp, når du skal skrive kontrakt med en outsourcing partner. Der er mange faldgruber. Er din kontrakt f.eks. skrevet i henhold til dansk lovgivning? Eller er det loven i partnerens land, der gælder? Sørg også for, at der foreligger nedskrevne aftaler om, hvem der er dine kontaktpersoner hos partneren.

6. Læg en klar plan
Sørg for, at der foreligger en klar og tydelig plan for eksempel del-leverancer, deadlines og overdragelse af viden. Sørg så for, at planen er dynamisk og kan korrigeres efter dine behov. Det er langt lettere for både partneren og dig, hvis der er udarbejdet præcise planer gennem hele processen.

7. Billigst eller mest værdi?
Outsourcing handler oftest om at spare på omkostningerne. Derfor bliver partneren typisk udvalgt på baggrund af pris. Men husk også at tage højde for elementer som kvalitet, leveringstid og mulighed for skalering af projekter. Outsourcing handler nemlig ikke kun om at spare penge – det handler også om at øge værdi.

8. Få styr på ejerforhold
Hvem ejer den viden og erfaring, der opbygges hos din outsourcing-partner under et projekt? Og er der klarhed omkring dit ejerskab af de produkter, der udvikles? Sørg for at have klare aftaler om, hvordan man håndterer ejerskab. Og sørg også for, at du kan udnytte viden og erfaring opbygget hos partneren til senere projekter.

9. Hav fokus på tiden efter afslutning
Man kan blive så fokuseret på at få et projekt afsluttet, at man helt glemmer livet bagefter. Husk at overveje support på produktet samt videreudvikling og rettelse af fejl.

10. Husk ressourcerne hjemme
Outsourcing handler om at få andre til at løse en opgave for sig. Derfor glemmer man nogle gange, at der også skal bruges ressourcer hjemme i virksomheden til for eksempel projektledelse, evaluering og opfølgning. Sørg for at have rollefordeling og allokering af ressourcer på plads, før projektet sættes i gang.